• Hulp nodig?    +32 11 288 288
    Commerciële binnendienst: Ma - Vr: 8u00 - 17u00

  • Nederlands
  •  +32 11 288 288   Commerciële binnendienst: Ma - Vr: 8u00 - 17u00


help

Eltec System

Strategische alliantie biedt nieuwe perspectieven voor de uitdagingen van Industrie 4.0 - Imes Dexis en ELTEC slaan de handen in elkaar


Hasselt, 13 september 2017 – Descours & Cabaud SA, in België vertegenwoordigd door Imes Dexis, verwerft een aandeel in het kapitaal van ELTEC System. Hierdoor ontstaat een unieke strategische partnership. Industrie 4.0 brengt nieuwe uitdagingen voor industriële bedrijven. De weg naar digitalisering verandert de bedrijfsprocessen. De combinatie van ELTEC, gespecialiseerd in rotating equipment en Imes Dexis, specialist in supply chain management, biedt nieuwe innovatieve oplossingen op maat van de klant. Door kennisbundeling kunnen zij klanten begeleiden in het veranderingsproces, op zoek naar een efficiënter beheer van het onderhoud van hun machinepark en de noodzakelijke MRO (Maintenance - Repair - Operating) producten.

Industriële bedrijven worden vandaag geconfronteerd met de mogelijke gevolgen van de vierde industriële revolutie. ‘Smart manufacturing’ en ‘Predictive maintenance’ zijn slechts enkele van de nieuwe buzzwoorden. Toch is het duidelijk dat de digitalisering en de mogelijke robotisering een grondige invloed zullen hebben op de bedrijfsprocessen. Centraal hierin staan de productie, de organisatie van het onderhoud en de logistieke ondersteuning om snel in te kunnen spelen op de behoeften.

ELTEC is een full service dienstverlener in onderhoud en herstelling van industriële aandrijvingen en pompen. De allernieuwste technische ontwikkelingen in mechanica en pomptechniek worden daarbij in een totaalservice geïntegreerd. Imes Dexis is de ‘One stop shopping’ specialist in de MRO markt die met logistieke en administratieve procesintegratie toegevoegde waarde brengt. De combinatie van beide specialisaties biedt nieuwe perspectieven op weg naar een beter beheer van het machinepark en de MRO onderdelen.

“Onze technische expertise kunnen koppelen aan de kracht van een procesintegrator is een nieuwe aanpak van de markt” vertelde Joe Huijgen, zaakvoerder van ELTEC System. Ook Jos Vandael, gedelegeerd bestuurder van Imes Dexis was overtuigd : “Door deze combinatie maken we een belangrijke stap om bedrijven te kunnen begeleiden in het Industrie 4.0 veranderingstraject.”
Beide bedrijven blijven zelfstandig in de markt actief doch zullen samen concepten aanbieden aansluitend op de noden van de industriële klanten.

De recente overnames onderstrepen de ambitie van Descours & Cabaud om haar rol als specialist en als totaalleverancier in de industrie verder uit te bouwen.