• Hulp nodig?    +32 11 288 288
    Commerciële binnendienst: Ma - Vr: 8u00 - 17u00

  • Nederlands
  •  +32 11 288 288   Commerciële binnendienst: Ma - Vr: 8u00 - 17u00


help

Hoogkwalitatieve specialisten voor aluminium


Pferd

PFERD biedt met zijn vertanding ALU een zeer krachtige oplossing voor de bewerking van aluminium – zeer breed en diep programma biedt ook gecoate varianten.

Wie ooit aluminium materialen bewerkt heeft, kent de eigenaardigheden hiervan. Op basis van zijn bijzondere eigenschappen is dit een zeer geliefd materiaal in de industrie. Weliswaar weet aluminium door extreme houdbaarheid, gering gewicht, bijzonder corrosiebestendig en de ongecompliceerde recycling, te overtuigen, de bewerking van de vele verschillende aluminiumlegeringen is echter ronduit complex.

Deze problematiek heeft PFERD, een van de wereldwijd leidende ontwikkelaars en producenten van gereedschappen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen van materialen, zich aangetrokken. De hardmetalen stiftfrezen met de vertanding ALU werden speciaal op de eisen bij de verspaning van aluminium materialen afgestemd, zowel bij zachtere non-ferrometalen, bijv. aluminiumlegeringen, messing, koper of tin, als bij hardere varianten, zoals legeringen met een hoog SiC aandeel, titaan en titaanlegeringen, alsmede brons.

Het programma, dat PFERD aanbiedt, is zeer breed en diep en dekt daarmee bijna alle marktaanvragen af. Het omvat zowel stiftfrezen met 6 mm stiftdiameter, als ook kleine stiftfrezen met 3 mm stiftdiameter en biedt vele verschillende stiftfreesvormen en -afmetingen van 3 tot 16 mm stiftfreesdiameter aan. Alle stiftfrezen beschikken over een zeer hoog verspanend vermogen, lange standtijd en een zeer rustig freesgedrag.

Aanvullend biedt PFERD voor de bewerking van zachtere aluminiumlegeringen een HICOAT® genoemde variant met de vertanding ALU aan, die over een extra coating beschikt. Deze coating verbetert de spaanafvoer nogmaals duidelijk door geoptimaliseerde glij-eigenschappen, verhoogt de standtijd van de stiftfrees en leidt tot een hogere oppervlaktekwaliteit.

De stiftfrezen met de vertanding ALU en de gecoate versie “HICOAT®” behoren tot de PFERD-productgroep van de hardmetalen stiftfrezen voor hoogkwalitatieve toepassingen. Dankzij de specifieke bezetting van de gereedschappen voor de bewerking van separate materiaalgroepen, bijv. aluminium, staal, edelstaal (INOX), gietijzer of kunststoffen, worden uitstekende verspaningseigenschappen en lange standtijden van de gereedschappen bereikt.


Meer weten? Stuur dan zeker een mail naar info@imes-dexis.be of bel ons op: 011/288.288