ASCO 290


ASCO 290

De gemotoriseerde klepafsluiters van de 290-serie zijn compact, licht in gewicht en hebben een laag energieverbruik van slechts 12W in zowel AC als DC.

ASCO introduceert een reeks compacte, gemotoriseerde klepafsluiters voor toepassingen die elektrische aandrijving vereisen. Bovendien zijn ze licht in gewicht. De nieuwe afsluiters zijn stil in het gebruik en kunnen worden gevoed met 24V DC of door 24 tot 48V en 110 tot 250V (50 of 60Hz) AC. Voor het openen en sluiten van de afsluiter is slechts 12W nodig. Vergeleken met de 40 tot 50W die vergelijkbare producten verbruiken, is de 290-serie een aantrekkelijk en energie-efficiënt alternatief.

De 290-serie is verkrijgbaar in een G 3/8”, 1/2” en 3/4” roestvast stalen behuizing met IP65 dichtheidsklasse, waardoor de afsluiters ook buitenhuis kunnen worden gebruikt, zonder extra omkasting. De gemotoriseerde afsluiters zijn geschikt voor vloeistoftemperaturen tot 90 °C. Het “schuine zitting” ontwerp biedt een hoge doorlaatcapaciteit en testen hebben uitgewezen dat de afsluiters meer dan een miljoen schakelingen kunnen maken zonder aan betrouwbaarheid en kwaliteit in te leveren, wat de onderhoudskosten en downtime aanzienlijk ten goede komt.

Met een snelle responstijd (< twee seconden per open- of dichtschakeling), is er geen stroom nodig om de afsluiter in positie te houden. Het lage energieverbruik zorgt ervoor dat zowel kabels als voedingen geminimaliseerd kunnen worden, wat kosten en ruimte bespaart. LED-indicatoren zorgen voor statusaanduiding van het apparaat en biedt een 360° omwentelende zichtbaarheid om installaties en foutdiagnoses te vergemakkelijken.

De nieuwe serie gemotoriseerde afsluiters vormen een waardevolle aanvulling op ASCO’s reeks van pneumatisch bediende afsluiters. Ze beschikken over veel functies die zich voor diverse industriële toepassingen hebben bewezen. Daardoor kunnen ze uitstekend worden gebruikt in installaties voor waterbehandeling en wijnproductie, voor industriële verwarmings- en koelsystemen, wasstraten en on-board systemen in transportmiddelen.