Tips om veilig te laten leveren vanaf 4 mei!

Ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus hebben een impact op de meeste logistieke activiteiten van bedrijven. Nu concreet wordt dat op 4 mei heel wat activiteiten zullen herstarten betekent dat het puzzelen naar veilige oplossingen kan beginnen. 

Het is voor vele bedrijven al een hele uitdaging om de reguliere activiteiten hierin gemanaged te krijgen, laat staat dat ze ook nog eens creatieve oplossingen moeten bedenken voor het veilig laten leveren van hun goederen in hun magazijn. 

Als Imes Dexis helpen wij graag onze klanten verder in dit vraagstuk en geven we u een aantal tips mee hoe u, uw supply chain op een praktisch en toch veilige manier kan inregelen.

Gezond boerenverstand gebruiken

In vele gevallen helpt gezond boerenverstand om te komen tot beleid waardoor leveranciers en medewerkers weten wat er kan en wat er mag. De gezondheid van uw medewerkers en die van uw leveranciers staat centraal, maar u wel nog zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Binnen Imes Dexis hebben we lang gedacht hoe we dit in onze organisatie konden inrichten, we delen graag deze info met jullie:

  1. Laat 1,5 meter afstand houden tussen de chauffeur en uw medewerkers. 
  2. Maak handen wassen verplicht en voorzie deze faciliteit voor het magazijn te betreden. 
  3. Indien dit niet mogelijk is, biedt handalcohol gel een oplossing. 
  4. Weiger toegang voor personen met een verhoogde lichaamstemperatuur (>37,3°C)
  5. Vraag leveranciers om te leveren met mondmasker en (wegwerp)handschoenen. 
  6. Indien mogelijk voorzie gescheiden toiletten zodat uw personeel en chauffeurs niet in aanraking met mekaar komen. 
  7. Optioneel kan u ook werken met een aparte sas waarin de producten door de leverancier worden klaargezet en u ze op een ander moment oppikt. 
  8. Stuur deze informatie best al op voorhand door naar uw belangrijkste leveranciers. Diegene die met eigen transport werken, geven dit automatisch door aan hun medewerkers. Aangezien er in veel gevallen met externe chauffeurs gewerkt wordt hangt u dit ook best op aan de buitenkant van uw magazijn. 
keepsafe

Er zijn bedrijven, zoals Imes Dexis die zelf een uitgeschreven veiligheidsprocedure hebben, hiermee bent u helemaal zeker dat de leverancier alle regels nauwlettend opvolgt en voorzien is van de nodige bescherming. 

Slimme oplossingen inzetten?

Wenst u 24/7 beschikbaarheid en volledige controle over het verbruik van persoonlijke beschermingsmiddelen in uw bedrijf? Wil u contactloos goederen afhalen en/of versturen?  Weet dan dat er slimme oplossingen bestaan die u hierbij kunnen helpen.

Klinkt als science fiction? Helemaal niet, hieronder vindt u een overzicht van twee mogelijkheden die u nu al zou kunnen implementeren

Vending oplossingen

distrivend

distriVEND is de naam van een reeks professionele oplossingen die bedrijven toelaten om hun MRO-artikelen 24/7 ter beschikking te stellen aan hun werknemers.

Het grote voordeel is dat alles op te volgen en traceerbaar is dus u hebt volledige controle over uw voorraad. Ideaal op dit ogenblik om het verbruik van alcohol gels, handschoenen en mondmaskers bij te houden. Via de online oplossing weet de beheerder perfect welke producten - wanneer en door wie uit de machine werden genomen.

Het aanvullen van de vending machine kan gedaan worden door een Imes Dexis medewerker zodat er geen contact met andere medewerkers noodzakelijk is. 

Slimme lockers

200x200

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven is het onder controle krijgen van hun transport en logistieke stromen. Wat als u zelf kunt kiezen wanneer u uw levering of intern order gaat ophalen wanneer het u past?

Hiervoor kunt u gebruik maken van slimme automaten zoals de distriSPOT. Een unieke pincode voor verzender en ontvanger laat toe zendingen af te leveren en op te halen in alle veiligheid of voor en na de kantooruren. Leveringen op een werf, project of afgelegen productiesite vlot laten verlopen wordt op deze manier kinderspel.

Van zodra de zending in de locker zit krijgt de ontvanger een SMS of e-mail dat hij kan afhalen. Tijdswinst voor iedereen.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.